Als eerste wil ik graag de verklaring van mijn catterynaam uitleggen, deze is erg simpel.....mijn katten zijn mijn kinderen, mijn doopnaam is Ivy dus zodoende....Of Ivys Children!  

         

 Ik ben Sandra en ik ben mijn cattery gestart in 2001. Mijn eerste nestje kittens is in 2002 geboren. Van jongs af aan ben ik opgegroeid met honden. Mijn ouders hebben een honden-pension "van de Laerakkers" te Ommen. Tevens hebben zij vroeger gefokt met bouviers, het fokken is mij als het ware met de paplepel ingegoten;-)Als klein meisje was ik, indien mogelijk, aanwezig bij de bevallingen!

 Ik was altijd al gek op grote kat-achtigen, zoals tijgers en dergelijke. Dit is ook terug te zien op mijn website. Op het moment dat ik op mijzelf ben gaan wonen heb ik een kat genomen. Mijn eerste kat was een zwarte huis-tuin-keuken-kat en ik heb hem uit het asiel gered. Hij heette Gizmo. Gizmo was een erg lieve, mooie en forse zwarte kater en lekker eigenwijs. Hij was niet echt een kroelkat, maar dit kwam door zijn verleden. Uiteraard kreeg Gizmo er een vriendje bij en dat werd ook een huis-tuin-keuken-kat, uit het asiel, een zwart-witte. Zijn naam is Roan en hij is een ontzettende vrijdoos. Op een gegeven moment hadden mijn ouders een nestje zwerfpoesjes bij hun thuis gevonden, natuurlijk ben ik gaan kijken en ja hoor.... mijn derde kat kwam bij ons. Toen ik hem meenam was hij erg ondervoedt ,zwak en veel kleiner dan zijn broers en zusjes. Ik heb hem Nicky genoemd en hij is uitgegroeid tot een hele lieve aanhankelijke forse kater, maar is alleen op mij gericht. Voor vreemden is hij bang, dit komt waarschijnlijk doordat hij een zwervertje was en daardoor geen socialisatie gehad heeft.
Helaas is Gizmo niet meer onder ons, hij was erg ziek en ik  heb hem met veel pijn in mijn hart moeten laten inslapen. Ik heb hem laten cremeren, en heb hem nu in een urntje bij mij in huis staan, samen met zijn halsbandje en foto. Zo is hij toch nog bij ons.

Ondertussen was ik een aantal keren bij kattenshows wezen kijken. Bij het zien van de Maine Coon, was ik op slag verliefd op dit schitterende ras. Mijn eerste Maine Coon werd een poes. Zij heet Asha. Ik heb haar gekocht bij een goede Maine Coon en Britse Korthaar cattery in Steenwijk. Inmiddels zijn dit hele goede vrienden van mij geworden. Al snel kwam mijn 2e maine coon, Dit is een kater geworden en zijn naam is Kashmir.
Op een gegeven moment wilde ik wel een nestje met Asha en Kashmir. Echter dit wilde ik wel officieel aanpakken. Zodoende ben ik een cattery begonnen met hulp van mijn vrienden, de fokkers van Asha.  Asha en Kashmir zijn de trotse mama en papa  geworden van
mijn eerste nestje van zes kittens. De kittens zijn geboren op 1 februari 2002 en groeiden bij mij in huis op, samen met Roan, Kashmir en Nicky en mijn man Herald. Van dit nestje heb ik een poesje gehouden. Haar naam is Aikyra (Kyra) en is een verschrikkelijke lieve mooie aanhankelijke poes. Dit alles was het begin van mijn cattery, daarna kwamen er uiteraard nog meer coon's die op mijn site te bewonderen zijn.

   

Mijn katten hebben de beschikking over het gehele huis en kunnen via het huis naar 2 verschillende buitenrennen met verschillende krabpalen.. Hier kunnen ze lekker een frisse neus halen en genieten van het zonnetje. In de woonkamer hebben wij een gigantische krabpaal gebouwd. Waar dankbaar gebruik van gemaakt wordt!Verder hebben mijn katten ook boven de beschikking over krabpalen en lekkere lig/slaap en uitkijk plekken!

Ik vind dat de gezondheid en het karakter bij het fokken op de eerste plaats komt. Vanwege de gezondheid ben ik ook een voorstander van testen op de aanwezige erfelijke ziektes binnen het ras. 

Al mijn katten worden getest op HCM, HCM-DNA, PKD, PL, HD, FIV en FeLV. En dat houdt ook in dat mijn kastraten getest blijven worden op HCM! 

Verder vind ik een goede socialisatie voor de kittens erg belangrijk en daarom maak ik hier echt een feestje van.... Verder vind ik het heel belangrijk dat de kittens liefdevolle baasjes krijgen.

.   

 

Ik ben lid van Neocat en de RMC (rasclub maine coon)


                     


Als je meer informatie wilt, mail mij dan even. Eventueel met je telefoonnummer, dan bel ik altijd terug. Ik wens je veel plezier met het bekijken van mijn website